Fotoklubben Avtrycket

Klubben

Vi är en skara fotoentusiaster som tidigare har haft vår hemvist på Midsommargården. Nu har vi flyttat till en lokal på Timmermansgården, Timmermansgatan 46, vid Södra station. Klubben är en ideell sammanslutning för främjande av fotografin. Medlemsantalet varierar runt 40 personer. Under 2014 bytte vi namn från Midsommargårdens Fotoklubb till Fotoklubben Avtrycket.

Om du har frågor kan du kontakta styrelsen på adressen styrelse@fotoklubben-avtrycket.se

Verksamheten

Vi gör vårt bästa för att driva en verksamhet som tillgodoser de flesta intresseriktningar. Vår verksamhet är främst bildvisningar och diskussioner kring bilder, men även tävlingar, studiebesök, föredrag av inbjudna personer och annat av intresse för oss fotografer, står på programmet. Vi träffas varannan onsdag kl. 18.00 (för detaljer se programmet) med ett längre uppehåll under sommaren, totalt ca 20 möten per år.

Årets höjdpunkt, klubbens utställning där alla medlemmar har möjlighet att ställa ut har vi på grund av lokalbytet ej kunnat genomföra 2013.

2014 hade vi utställningen på Hägerstensåsens hemgård.

2015 års utställning hölls på Galleri Norrsken i Gamla stan 17-24/4. Vernissage var 18/4.

Klubbens utställning 2016 hölls på Timmermansgården 9-10 april. Vernissage 9/4.
Mycket välbesökt och lyckat.

Utställningen 2017 planeras till 1-2 april på Timmermansgården.

Fotoklubben Avtrycket är medlem i RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi). Anmälnings- och deltagaravgifter till tävlingar och utställningar som arrangeras av RSF betalas av klubben.

Klubbtävlingar

Tävlingsregler 2015

Resebidrag

Klubben har ett resestipendium på 1000 SEK som kan utdelas till en fotograf som behöver bidrag till en fotoresa. Du ansöker med kort beskrivning av projektet som inlämnas till styrelsen senast 31/12 året före. Efter genomförd resa hoppas vi att du redovisar resultatet på ett klubbmöte.

Lokalerna

På Timmermansgården disponerar vi ett rum för klubbmöten och bildvisning.

Vi undersöker också möjligheter för studiofotografering på Timmermansgården. Vi hoppas kunna anordna en kurs i studiofotografering under året.
Klubben äger 2 uppsättningar studiobelysning och bakgrunder. Medlemmar kan låna dessa. Kontakta ngn i styrelsen.

Klubben har ett Instagramkonto på adressen fotoklubben_avtrycket där ni via hashtaggen  #fotoklubben_avtrycket kan lägga in egna bilder från ert Instagramkonto.

Vi har inget FB konto utan använder Instagram

Kommentarer inaktiverade.